Zdravím,
Kdo by neznal řecké báječné Tzaziki, které se výborně hodí v létě k masu, či jen tak k opečené bagetce.
Po dlouhé době jsme si i my doma dopřáli tuto pochoutku a zde je na ní recept.
Dobrou chuť!
Suroviny
250 g řeckého bílého jogurtu
3 stroužky česneku
2 velké lžíce nasekané umyté čerstvé máty
2 velké lžíce nasekaného umytého čerstvého kopru
2 špetky drcené mořské soli
1 špetka čerstvě drceného pepře
1 velká okurka
Postup
1) Kus kus uvaříme podle návodu. Nasypeme ho do velké mísy a zalijeme ho patřičným množství vody. Mísu přikryjeme talířem, aby kus kus lépe nabobtnal.
2) Mezi tím nakrájíme na drobno bazalku.
3) Pórek nakrájíme na kolečka.
4) Rajčátka přepůlíme na půlky.
5) Černé i zelené olivy nakrájíme na širší kolečka.
6) Goudu, balkánský sýr i mozzarelu nakrájíme na kostičky.
7) Sundáme z mísy talíř a ochutíme kus kus olivovým olejem, pepřem a solí.
8) Nakonec přidáme kukuřici, rukolu, bazalku a všechnu ostatní pokrájenou zeleninu včetně sýrů.
9) Obsah mísy důkladně promícháme.
Zdroj: http://juno.pise.cz/
Typ: Salát se výborně hodí k opečenému bílému pečivu a jako příloha k masu.
Zdravím,
Dnes Vám představím můj oblíbený recept na salát ze salátových okurek, který mám od své maminky.
Maminka tento salát připravovala v létě a často také jako přílohu ke knedlíkům s vejci, což je mimochodem naprosto báječná kombinace!
Dobrou Chuť!
Suroviny
2 velké okurky
1 velká lžíce citrónové šťávy
4 velké lžíce vody
2 špetky čerstvě drceného pepře
2 špetky drcené mořské soli
1 malá zarovnaná lžička třtinového cukru
Postup
1) Okurky oloupeme a nastrouháme na hrubo do mísy.
2) přidáme ostatní ingredience a důkladně promícháme.
Typ: Salát je výborný ke knedlíkům s vejci.
Zdravím,
Tak jsem tak přemýšlela, co bych si dala večer dobrého a protože se nerada přejídám na večer tučnými a teplými jídly, rozhodla jsem se pro tvarohovou pomazánku s ředkvičkami a pažitkou.
Ne, že by nebyl tvaroh tučný, ale já měla ve skutečnosti na mysli klasickou teplou večeři v podobě omáček, pečeného masa atd.
Jsem člověk, který lépe tráví k večeru spíše čerstvé ovoce anebo saláty. Teplé snáším pouze obědy.
Pro ty, kteří se mají podobně anebo mají chuť na zdravou a vydatnou snídani, je tato pomazánka naprosto ideální.
Dobrou chuť!
Suroviny
500 g plnotučného tvarohu
10 větších očištěných a omytých ředkviček
1 větší trs omyté pažitky
3 středně velké očištěné a omyté jarní cibulky
2 špetky mořské soli
1 špetka čerstvě namletého černého pepře
4 velké lžíce smetany nad 30%
Postup
1) Tvaroh dáme do mísy a přilijeme smetanu.
2) Přidáme sůl a pepř. Vše důkladně promícháme vařečkou. 3) Následně nakrájíme zeleninu na drobné kostičky, ty přisypeme do mísy a promícháme s ochuceným tvarohem.
Typ: Podáváme s bílým pečivem.
Zdravím,
Jestliže se považujete také za "vajíčkoholiky" jako je můj otec, či přítel, tak je tenhle recept pro vás jako ušitý.
Naučil mě ho tatínek, když jsem byla menší a nedám na něho dopustit.
Dobrou chuť!
Suroviny
10 uvařených vajec na tvrdo velikosti L (nejlépe domácí)
300 g majonézy poličanka (lepší je samozřejmě domácí)
3 větší očištěné a omyté jarní cibulky
2 velké lžíce plnotučné hořčice
2 špetky mořské soli
1 špetka čerstvě nadrceného černého pepře
Postup
1) Vajíčka a cibulky nakrájíme na drobné kostičky a dáme je do mísy.
2) Přidáme sůl, pepř, majonézu a hořčici. Vše důkladně promícháme a podáváme s bílým pečivem.